Monday, August 21, 2017

♥ Telco Mana Yang Best? ♥

Assalamualaikum..


TELCO MANA YANG BEST? | Sume orang tahu yang kat Malaysia nie ade banyak jenis telco.. Maxis, Digi, Umobile, Celcom, etc.. Kemain sume tak nak kalah offer macam-macam benefit.. Tapi bagus ke line die? Berbaloi ke tak?




Kekadang sampai kite sendiri konfius or tak tahu nak pilih yang mane satu.. Nak ikut pada majoriti pun tak boleh pakai jugak.. Kekadang tempat dorang okay, tempat kite yang tak okay.. Nak tak nak kena try and error.. Tu pun kalau rajin laa.. Haha..


Mule-mule dulu e'in penah pakai line Maxis.. Bertahun jugak bertahan.. Last-last potong sebab banyak sangat hidden charges.. Tup-tup amekkkkkk banyak kemain bill.. Lepas tu kalau balik Taman Scientex, kemain takdak line terus.. Bayang 'E' pun susah nak nampak..


Lepas tu e'in try pulak line UMobile.. Agak best sebab e'in pakai kat ipad.. Laju pun laju cume yang tak bestnye, ade sesetengah tempat yang takde line UMobile nie.. Pakai cume setahun je lepas tu potong..


Then, e'in try Digi 4G LTE pulak.. Best, laju, balik Scientex pun ade je line.. Tapi yang tak bestnye, Kalau kite dah gune 4G then kite pegi satu tempat tu line nye 'H', lembapnye Ya Allah dah macam line 'E' dah.. Lepas tu line takde kalau kat ofis e'in nie.. Bile buat report, dorang boleh cakap kat area sini dorang ade masalah and tengah upgrade.. Bile tanye bile boleh settle? Dorang boleh jawab tak tahu lagi.. Ewah ewah sedap je jawab macam tu.. Rugi tahu tak oii.. Just pakai setahun jugak Digi nie..


So sekarang e'in and asben try line RedOne pulak.. Nie lepas asben tengok ade kawan die yang offer line nie.. 20GB and RM58 sebulan.. Berbaloi laa kan.. Line laju je takde sekat-sekat kalau tengok movie or Youtube.. Oh ye RedOne nie gune line Celcom.. So kite tengok boleh bertahan sampai bile.. 


Kalau yang nie pun tak okay, tak tahu nak pakai line ape dah.. Tapi nak dikatakan sekarang nie, line telco sume same je.. Ade yang good and bad.. So kite kena berserah jelaa tengok kawasan masing-masing line ape yang okay.. Ye dak?

Tuesday, August 15, 2017

♥ Atiehilmi.com First Giveaway Ukhwah Kita Kerana Allah ♥

Assalamualaikum..


ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH | Alhamdulillah masih sempat lagi nie nak join.. Dah janji dengan akak atie yang e'in nak join tapi lupe nak update sampai laaa hari nie baru teringat.. Masalah pelupe makin teruk laa.. Hahahaha..




Sape yang rase tengah free tu meh laa kite join beramai-ramai.. Syarat die memang simple gile laa.. Gile pun tak simple macam nie! Hahahaha..


Kat sini e'in tunjukkan sekali hadiah kepada yang bakal menang nanti..




Haa menarik kan! So, ape tunggu lagi, join join berjemaah!

Monday, August 7, 2017

♥ Jumpe Kawan Blogger ♥

Assalamualaikum..


JUMPE KAWAN BLOGGER | Eh, macam dah lame tak datang sini laa! Oh ye laa.. Takde update pape last week sebab tak tahu nak kongsi ape.. Hahaha.. Sendu betul laa.. Hari nie datang sini sebab ade cite yang saje nak kongsi.. Hihi..


Weekend lepas e'in ikut asben ade kursus kat Puchong.. Bile dah ke sana tetibe ingat kat sorang kawan blogger nie.. Kot-kot boleh meet up sebab ade masa jap bile asben pegi kursus tu kan.. Okay deal laa dah dengan die seminggu sebelum pegi sane.. Hamek awal-awal dah inform.. Hihi..


E'in kenal die since start blogging dulu tahun 2010.. Seriously ramai blogger time tahun nie sume dah tak aktif blogging dah sekarang.. Walaupun dorang dah tak aktif blogging lagi, kitorang still contact each other kat fb, instagram or whatsapp..


 Haa.. yang tengah tu laa lebly.. Hihi..


Semalam sempat jumpe sejam je.. Boleh la kan kitorang lepak kat Putrajaya je laa.. Hihi.. Takpe next time in shaa Allah kite boleh jumpe lagi.. Thank u lebly!!




Muke budak excited jumpe air.. Haha..




Hopefully lepas nie dapat jumpe lagi sorang blogger yang agak rapat dengan e'in.. Name die kakton a.k.a bukan name sebenar.. Die kakton, e'in dikton.. Hahahahaha..
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI